Народна странка

Савез за Србију у Ужицу: Борба против криминала, противљење чланству Приштине у УН и нова економска политика

Савез за Србију у Ужицу: Борба против криминала, противљење чланству Приштине у УН и нова економска политика

Будући оснивачи Савеза за Србију разговарали су вечерас у Ужицу у пуној сали градске скупштине, и истакли да су међу главним тачкама програма Савеза борба против криминала, противљење чланству Приштине у УН, стварање услова за фер изборе, нова економска политика, запошљавање младих и борба против сиромаштва.

Домаћин скупа и председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић рекао је да је за слободне и фер изборе неопходно да престану притисци на бираче и да свим политичким странкама буде омогућен равноправан приступ медијима, и истакао да ће Савез бојкотовати изборе ако ти услови не буду остварени, па „нека Вучић са Чедом, Чанком и радикалима доказује свету како је ’победио’ у трци у којој је сам учествовао“.

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да је Савез питање односа према Косову и Метохији поставио као једно од најважнијих тачака окупљања опозиције, и додао да се мора учинити све да Александар Вучић не почини велеиздају потписивањем споразума којим би биле прецртане границе Србије, јер то не би било последње прецртавање граница.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац навео је да ће спровођење 30 тачака програма Савеза створити услове за останак младих у Србији, јер програм подразумева стварање правне државе, подршку младим брачним паровима, образовању и младим талентима.

Председник Левице Србије Борко Стефановић је, упитан о новој економској политици Савеза, одговорио да ће се она заснивати на већим јавним инвестицијама, подршци домаћим предузетницима и елиминисању партократије из јавног сектора.

Чланица Председништва Српског покрета Двери Гордана Маринковић Савић рекла је да су најважнији задаци Савеза за Србију промена погубне власти Александра Вучића и потом спровођење програма од 30 тачака, од којих је издвојила борбу против сиромаштва, породичну политику и стварање услова да се млади запосле и остану у Србији.

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић је, упитан какву корист грађани имају од тога што о њиховом новцу одлучују политичари, одговорио да је дошло време да се у Србији одлучи да ли ће се за све питати и о свему одлучивати један човек или „милиони људи, односно сви ми“.

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је да се Савез за Србију ствара као брана даљем пропадању Србије и да ће најбољи људи, који ће бити изабрани на поштеним изборима, решавати проблеме корупције, криминала, куповину диплома, а моћи ће и да се посвете банкама које „гуле кожу грађанима“ јер их штити „Вучићева миљеница, гувернерка Јоргованка Табаковић“.

Представник Удружених синдиката Србије „Слога“ Владимир Радосављевић је, упитан о судбини радника који махом у позним годинама остају на улици, позвао раднике да се „опамете и узму ствар у своје руке“, јер се свакоме може догодити да прође као радници Азотаре“, који су једног месеца примали плату 70.000 динара, а следећег се нашли на улици, јер је увознички лоби има интерес да затвори фабрику.