Народна странка

Јеремић: Вучић ускоро пада с власти, услов је да останемо јединствени

Јеремић: Вучић ускоро пада с власти, услов је да останемо јединствени

Председник Народне странке Вук Јеремић је говорећи на митингу испред Председништва Србије поручио да Александар Вучић до Ускрса више неће бити председник Србије ако опозиција и грађани који протестују остану јединствени.

„Јутрос није изгледало да ће бити тако, али је и Париз у јутро 14. јула 1789. године био миран, па је Бастиља пала тог дана. Вучић није веровао да ћемо се окупити овде, није веровао када су му љуби из безбедности рекли да одржи конференцију за новинаре на неком другом месту, јер ће бити народа. Рекао је ’нема шансе, остали су кући’ - и преварио се. Преварили су се и многи пре њега, тако је пала Бастиља, преварио се Милошевић и догодио се 5. октобар, тo ће се и Вучићу догодити једног од ових дана“, рекао је Јеремић.

Окупљени су Јеремића поздрављали повицима „Вуче, Вуче“, а на помињање Вучића узвикивали су „готов је“.

Јеремић је истакао да је цео свет у недељу гледао шта се догађа у Београду.

„Нико није ово очекивао, изненадили смо Србију, изненадили смо цео свет, ништа више неће бити исто као пре. Вучић није смео да изађе из зграде Председништва да разговара са народом, и то ће га коштати места на Андрићевом венцу. Са њим више нема разговора, осим о фер изборима“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да је и полиција стала на страну народа.

Председник Народне странке је навео да је Вучић одлучио да изазове поделе међу грађанима и то у дану у којем се обележава годишњица погрома на Косову и Метохији.

„На дан када је требало да будемо сви заједно у духовном јединству и да оплакујемо наше жртве пале у погрому пре петнаест година на Косову и Метохији, Вучић је одлучио да нас дели, он нас је натерао да будемо испред Председништва Србије – нећемо му то опростити“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Вучић може да остане на власти само ако дође до подела у заједничком фронту опозиције и грађана који траже слободне изборе.

„Овде смо се сви окупили, иако смо различити. Има нас који се крстимо и који се не крстимо, има нас који верујемо у националне идеје и има нас који верујемо у грађанске идеје, али сви који смо се окупили верујемо у слободу. То нас спаја и зато смо овде“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао на јединство свих који се боре за слободу, демократију и своје достојанство.

„Морамо бити заједно и не смемо да се делимо док Вучићу не видимо леђа, док од Србије не направимо нормалну државу. Има времена за поделе када то завршимо,” поручио  је Јеремић окупљенима.