Народна странка

Јеремић: Насиље у Србији је све израженије

Јеремић: Насиље у Србији је све израженије

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас, поводом лепљења увредљивих плаката преко пута зграде у којој живи са породицом, да је у Србији све више насиља, нарочито у вербалној комуникацији, али да вербална комуникација и блажи облици насиља закономерно воде ка тежим, па онда „на крају неко буде нападнут, пребијен или горе од тога“.

„Плакати испред моје куће, баш испред моје куће и само испред моје куће, ни лево ни десно нити на било ком другом месту у комшилуку, очигледно су били упућени мени и мојој породици - порука је била ’знамо где живиш’“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

Преко пута зграде у којој Јеремић живи са породицом излепљени су плакати увредљиве садржине, на месту које је покривено безбедносним камерама, пошто су плакати лепљени на зиду амбасаде једне афричке државе. Полиција није саопштила да ли је пронашла починиоце.

Јеремић је рекао да је неопходан дијалог власти и опозиције о изборним условима и да је у том дијалогу неопходан кредибилан посредник, а то може бити само Европска унија.