Народна странка

Куршумлија: Основан Општински одбор Народне странке

Куршумлија: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Куршумлија. Оснивачка скупштина изабрала је за првог председника дипломираног биолога Горана Бојовића, а за потпредседника Дејана Ракића, а изабрано је и шест чланова одбора. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Мирослав Алексић, генерални секретар Стефан Јовановић и потпредседник Извршног одбора Ненад Милојичић.

Јеремић је рекао да је Куршумлија важна општина како због свог географског положаја и природних богатстава, јер се на њеној територији налазе три бање, извори воде и 70 одсто општине чине стогодишње шуме.

Јеремић је истакао да ће Народна странка сигурно бити стожер будуће власти, како у Куршумлији, тако и у целој Србији, и да зато мора бити спремна за преузимање одговорности, јер ће очекивања грађана после пада диктатуре Александра Вучића бити огромна и „народ више неће праштати грешке“.  

Јеремић је рекао да „срамотно ћутање“ Вучићевог режима поводом усвајања црногорског Закона о слободи вероисповести подсећа на ћутање режима Слободана Милошевића у августу 1995. године, када су Срби протерани из Хрватске.

Као што је Милошевић ћутао због својих дилова и предстојећег споразума у Дејтону, тако данас и Вучић ћути - због својих дилова и предстојећег разграничења са Косовом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да су Вучић и председник Црне Горе Мило Ђукановић ортаци у организованом криминалу и уништавању идентитета српског народа, што се, како је истакао, једном речју може описати као издаја.

„Усвајање црногорског Закона о слободи вероисповести значи одузимање Српске православне цркве од српског народа, предавање Острога и других светиња у руке мафије. Тај закон, ако опстане, може имати далекосежне последице по опстанак нашег народа - и то не само у Црној Гори, јер је Српска православна црква један од темеља нашег идентитета“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Црногорска православна црква „не постоји“ и да је реч о „творевини црногорске Удбе".

„То није чак ни секта, а само Вучић тврди да је то аутокефална верска заједница“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом најаве потписивања споразума о „мини Шенгену“, поновио да је циљ тог споразума стварање јединственог административног простора у којем би биле смештене стотине хиљада избеглица са Блиског истока, које се тренутно налазе у Турској, а које ЕУ одбија да прими.

„Вучић намерава да потпише тај споразум да би за прихват избеглица тражио новац од Ангеле Меркел, као што је то својевремено учинио и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган. Тај новац не би, међутим, био уложен у здравство и школство, него би га узели Вучић, његов брат и остатак камариле бандита која је данас на власти“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да „власт попушта и да је почело рушење режима“, што је видљиво на сваком кораку, а да од грађана и опозиције зависи када ће се догодити промена.

„Што више будемо радили, то ће ова власт краће трајати. Режим се понаша као да је наследио Србију, као да она није земља свих нас. Не  сматрају да је потребно да одговоре на доказе о њиховој умешаности у криминал и корупцију који се свакодневно појављују. Ми не желимо Србију у којој произвођач марихуане на ’Јовањици’ спонзорише Безбедносно-информативну агенцију и у којој се неке структуре у полицији обрачунавају са опозицијом. Зато морамо да што пре променимо овај криминални режим", навео је Алексић.

Бојовић је рекао да су најважнији задаци Народне странке у Куршумлији јачање страначке инфраструктуре и представљање програма који ће спречити даље исељавање младих опоравак привреде.

„Број становника Куршумлије смањен је у последњих седам година за 5.000, а неке процене говоре и да је становништво у нашој општини преполовљено. На власти су људи који су владали и деведесетих и који знају само да праве непријатеље. Сада су од сопственог народа направили непријатеља, али убрзо ће доћи крај њиховом бахатом понижавању грађана“, рекао је Бојовић.