Народна странка

Јеремић: Бојкот система најбржи пут ка промени власти

Јеремић: Бојкот система најбржи пут ка промени власти

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да бојкот система, а не само избора, апсолутно нема алтернативу на путу ка промени власти у догледно време, и да је бојкот борба која ће довести до фер и слободних избора, које ће режим председника Србије и СНС-а Александра Вучића изгубити.

„Ако желимо промене у времену краћем од четири године, не смемо наставити да пристајемо на садашње услове. Рачуница је врло јасна – ако вам је доста понижења, уцена, вређања интелигенције, ријалитија и испраћаја чланова породице у иностранство – престаните да пристајете на услове које су нам наметнули“, рекао је Јеремић у Банатском Новом Селу код Панчева, где је разговарао са грађанима.

„У заједничку кампању опозиције кренули смо из Панчева, јер је данас 75. годишњица ослобођења Панчева у Другом светском рату. У дану у којем се са поносом сећамо ослобођења, покренули смо акцију која ће довести до ослобођења од окупатора данашњег времена“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је данас у манастиру Жича Светом архијерејском литургијом званично отпочело обележавање 800 година од успостављања аутокефалности Српске православне цркве, која је у самом темељу наше културе, а Радиотелевизија Србије је у то време емитовала емисију „Шареница“.

„Нису преносили литургију јер њој није присуствовао Вучић. Ако то није разлог за бојкот, не само избора, него и читавог система и културног обрасца који нам намећу, као и целе неправде и наопакости кроз коју поново пролазимо 75 година после ослобођења, онда не знам шта би то могло бити“, рекао је Јеремић.