Народна странка

Јеремић: Нема поштених избора док не покажемо да не пристајемо на лажне

Јеремић: Нема поштених избора док не покажемо да не пристајемо на лажне

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да власт неће дати поштене изборе док опозиција и грађани не покажу да имају спремности и снаге да покажу како не пристају на лажне изборе.

„Неће бити услова за фер и поштене изборе на пролеће 2020. године. Власт ће се држати чврсто и зубима и ноктима и неће обезбедити услове за демократске изборе, све док не буде морала. Једини начин да их натерамо да нам дају те услове јесте да под знак питања доведемо њихову дугорочну одрживост и легитимитет“, рекао је Јеремић на трибини листа „Данас“, одржаној на Сајму књига.

Јеремић је истакао да смењивање са власти председника Србије и СНС-а није у интересу било кога осим у интересу грађана Србије, а да представнике међународне заједнице „овог тренутка једино узнемирава“ могућност да не буду легитимне одлуке институција које ће бити изабране после избора које ће опозиција бојкотовати.

„Међународној заједници, пре свега Европској унији, овог тренутка није у интересу да Вучић оде са власти“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су у Србији кренула два воза, један у којем су они који ће бојкотовати изборе, и други у којем су они који ће на њима учествовати, и додао да се њихове путања до избора неће пресећи, те да зато више не вреди расправљати се и убеђивати да ли је одлука о бојкоту добра или није.

„То ће бити судар два система вредности, два морална система. У возу који иде на изборе су Вучић, Дачић, Жељко Митровић, Сарапа, Јутка… Ми нећемо у тај воз и кренули смо путем бојкота“, рекао је Јеремић.