Народна странка

Јеремић: Хитно повући закон о неслободи вероисповести у Црној Гори

Јеремић: Хитно повући закон о неслободи вероисповести у Црној Гори

Такозвани “Закон о слободи вероисповести”, који се спрема да донесе власт у Црној Гори, није ни закон о слободи нити закон о вероисповести. То је закон којим се газе људска права, поништава идентитет Срба у Црној Гори и отима имовина Српске православне цркве.

Намеру да ово спроводе у дело има режим Мила Ђукановића, који је у присном загрљају са Александром Вучићем, са којим дели саветнике, пословне партнере и финансијске интересе.

Док Вучић из удобности свог београдског миндерлука обећава светлу будућност за свеколико српство, нема ни речи замерке за оно што ради његов партнер у Црној Гори.

Јасно је да они негују идентичан однос непоштовања према људским правима, имовини која им не припада и идентитету који им није по вољи. Вучићу, као и Ђукановићу, сасвим је природно да се доносе закони, а да се не питају за мишљење и став они којих се ти закони највише тичу.

Такозвани “Закон о слободи вероисповести” се свакако тиче и највеће верске заједнице у Црној Гори – Српске православне цркве.

Ако постоји бар једна ствар за коју би Александар Вучић ваљало да буде спреман да национални интерес стави испред личног, требало би да у овом случају потисне у други план своје лукративне односе са Ђукановићем.

Ако то не учини, јасно је да отвара врата идентичном сценарију на Косову и Метохији.

Народна странка позива власт у Црној Гори да повуче овај дискриминаторски закон из процедуре, а све којих се овај закон тиче на уздржаност и смиривање тензија.

 

Председник Народне странке Вук Јеремић