Народна странка

Врбас: Суд ослободио Вујичића; адвокат Гајић: Нисам видео већу правну глупост од ове оптужнице

Врбас: Суд ослободио Вујичића; адвокат Гајић: Нисам видео већу правну глупост од ове оптужнице

Председник Општинског одбора Народне странке Врбас Огњен Вујичић ослобођен је данас пред Основним судом у Врбасу оптужбе којом га је тужилаштво теретило да је 13. септембра 2018. године ометао службено лице у вршењу службене дужности приликом уклањања баште испред његовог кафеа у центру Врбаса.

„Тужилаштво је статус службеног лица дало путару, односно раднику повремено запосленом у Јавном комуналном предузећу ’Комуналац’ у Врбасу, а као службену радњу је навело демонтирање терасе испред Вујичићевог кафеа“, рекао је адвокат Владимир Гајић, који заступа Вујичића.

„Већу правну глупост нисам видео нити чуо у својој каријери. Оваква оптужница тужилаштва у Врбасу, којом је путар проглашен за службено лице, а демонтирање терасе за службени радњу, само је још један у низу доказа у колико је очајном стању српско правосуђе“, истакао је Гајић.

Гајић је истакао да је тај радник "Комуналца" на данашњем суђењу сведочио потпуно супротно од навода оптужнице.

„Рекао је да му Вујичић није претио нити је имао физички контакт с њим и није га ни у чему ометао“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је на суђењу приказан и полицијски снимак који је тужилаштво приложило као доказ својим тврдњама, а на којем се ни у једном тренутку не види било какав контакт Вујичића и „службеног лица“, односно повремено запосленог у комуналном предузећу.

„Суд је, услед таквог стања ствари, донео ослобађајућу пресуду одмах по окончању доказног поступка“, рекао је Гајић.