Народна странка

Ковачевић: Ђаво дошао по своје после афера у образовању

Ковачевић: Ђаво дошао по своје после афера у образовању

Избацивање Србије из Европске асоцијације за обезбеђивање квалитета у високом образовању (ENQA) показало је да је ђаво на крају дошао по своје након многих афера везаних за образовање, приватне факултете и лажне дипломе и докторате које издају, изјавио је данас председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић.

„Последице за младе су драконске, јер ће дипломе стечене у Србији бити валидне само у нашој земљи. Крајње је време за преокрет јер је лоше и изоловано образовање које непризнато у свету почетак рушења институција и саме државе“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је упитао да ли је „Србија Александра Вучића пронашла план да спречи исељење младих на аутентичан и њима својствен начин, изолацијом из академске заједнице Европе и света“.

„Народна странка се својим економским програмом и предложеним мерама бори да пружи шансу Србији за просперитет и јаку средњу класу, а тиме и останак младих стручњака. Апсолутно смо против било каквог спречавања слободне миграције због невалидираних диплома и тиме физичког спречавања академаца да постдипломске студије наставе на до сада лак начин у иностранству“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је упитао „каквим европским стандардима Србија тежи у области образовања ако дипломе српских универзитета нису признате нигде ван граница Србије“.