Народна странка

Ковачевић: Надлежни да објаве све детаље наводне продаје Мегатренда

Ковачевић: Надлежни да објаве све детаље наводне продаје Мегатренда

Народна странка захтева од надлежних да обавесте јавност где је обављена финансијска трансакција „продаје“ Универзитета Мегатренд, који је наводно продат за 56 милиона евра, где ће бити плаћен порез на ту трансакцију и одакле је новац приспео.

„Наводна продаја Мегатренда мора бити до краја разјашњена и све сумње морају бити отклоњене због свих грађана Србије, а првенствено због студената, њихових родитеља и послодаваца којима су потребни стручни службеници и менаџери. Успех сваке државе, али и њено пропадање, у великој мери се заснивају на образовању“,  навео је у писаној изјави председник Одбора Народне странке за предузетништво Владимир Ковачевић.

Ковачевић је истакао да су многи родитељи и њихова деца преварени, јер су плаћали студирање на Мегатренду надајући се да ће тиме обезбедити сигурну будућност.

„Многи министри који управљају Србијом ’учили’ су на Мегатренду, а потпуно је јасно да су неки од њих, попут министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, купили дипломе тог универзитета на благајни Сава центра“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је позвао државне органе да што пре поступе по кривичној пријави везаној за продају Мегатренда коју су недавно поднели потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић и генерални секретар Стефан Јовановић.

„Мора бити утврђена одговорност свих у овом ланцу како бисмо у будућности били сигурни да приватни универзитети неће бити продавнице диплома, него кредибилне образовне установе у којима ће наша деца стицати квалитетно и савремено образовање“, навео је Ковачевић.