Народна странка

Гајић поводом годишњице рушења у Савамали: Нема помака у истрази јер је реч о криминалу Вучићевог режима

Гајић поводом годишњице рушења у Савамали: Нема помака у истрази јер је реч о криминалу Вучићевог режима

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да је бесправно рушење у Савамали, који је се догодило пре тачно четири године, последица криминала актуелног режима у Србији, те да, сходно томе, није ни било очекивано да ће бити помака у истрази тог случаја.

“Догађај у Херцеговачкој улици је последица криминала самог врха ове власти. Истрага због рушења се не води, нити ће се икада водити из једног простог разлога. Мислим да је крајње наивно очекивати да ће власт водити истрагу сама против себе“, рекао је Гајић за портал Nova.rs.

„Иза тог рушења стоји Александар Вучић, јер ако узмемо у обзир да је једина његова примедба на цео случај Херцеговачке била та што је рушење урађено током ноћи, онда је јасно зашто истраге нема. Очигледно је да власт не види да је овде ишта незаконито урађено”, истакао је Гајић.

Гајић је навео да промена у том случају неће бити бар док се власт не промени, и додао да грађани Србије врло често заборављају прави узрок рушења у Савамали.

“Прави узрок лежи у чињеници да је Србија 2014. закључила међународни уговор са Уједињеним Арапским Емиратима који је касније ратификован у скупштини. На основу тог уговора, било која инвестиција која долази од инвеститора, у овом случају УАЕ, неће бити ометена законима од стране законодавства Републике Србије“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је уговор омогућио да се донесе лекс специјалис, па је сада на територији “Београда на води” готово суспендован правни поредак државе, јер на тој локацији закони, који на било који начин угрожавају инвеститора, не важе.

„Све више сам уверен да је ова арапска компанија само фасада, те да је ’Београд на води’ заправо инвестиција српског режима“, рекао је Гајић.