Народна странка

Гајић: Андреј Вучић у сукобу са полицијом јер му брани да ради шта хоће у Војводини

Гајић: Андреј Вучић у сукобу са полицијом јер му брани да ради шта хоће у Војводини

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да је брутално пребијање у Новом Саду за које је осумњичен Иван Контић искоришћено као повод за нови сукоб између министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и брата председника Србије Андреја Вучића, коме „полиција брани да ради шта хоће по Војводини“.

„Пребијање се користи да би се ’довела у ред’ полиција у Новом Саду, која у одређеном сегменту омета рад озбиљног међународног картела. Мирослав Паровић, који је објавио снимак пребијања, експонент је градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, који је експонент Андреја Вучића. Оштећени младић ћути јер мисли да му је то боље него да га скрате за главу“, рекао је Гајић телевизији Н1.

Гајић је рекао да је у сукобу полиције и тужилаштва у Новом Саду „полиција више у праву“, и додао да је „несумњиво“ оно што је рекао начелник новосадске полиције – да је полиција исте вечери обавестила тужилаштво о догађају.

„Верујем да су обавестили тужилаштво. По Законику о кривичном поступку, ’командант’ кривичног поступка је тужилаштво, а не полиција“, навео је Гајић.

Гајић је додао да је у току перманентан сукоб између Стефановића и других моћних и важних делова СНС-а.

„Проблеми су за Стефановића почели када је из МУП-а отерао Дијану Хркаловић. Не би требало заборавити да је ту било и утицаја из Вашингтона, као ни њену везу са једним од црногорских кланова који су учествовали у 90 одсто мафијашких ликвидација у последњих неколико година“, рекао је Гајић.  

Гајић је додао да ће пребијање за које је осумњичен Иван Контић пасти у заборав као што је пало у заборав хапшење његовог брањеника, радника „Крушика“ Александра Обрадовића, који је ухапшен пре тачно годину дана.

Гајић је оценио да у Србији више нема линије раздвајања између криминала и државе.

„Од када је на власти Александар Вучић, навијачи су преузели послове обезбеђења  сплавова, они никоме не одговарају, продају дрогу на сплавовима, догађају се убиства у центру Београда… Озбиљан криминал се одвија некажњено и они раде шта хоће, баш као што је радио и Жељко Ражнатовић Аркан деведесетих година“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је „држава умешана у све криминалне делатности које доносе много новца, као што су оружје и дрога“.

„Дефиниција организованог криминала је спона између државе и мафије. Држава не може да се избори са организованим криминалом јер је умешана. Делови полиције су умешани у сваки криминал. То кажу и извештаји свих могућих међународних институција, које кажу да је Србија хибридна држава и да није више демократска, као и да су корупција и криминал проблеми број један, а држава им не посвећује пажњу“, рекао је Гајић.  

Гајић је оценио да „најгоре време тек следи“.

„Замислите како ће изгледати Србија када се власт буде заљуљала, колико ће бити убистава. Ако неко верује да ће овај режим да оде са власти изборима, тај је у великој заблуди“, закључио је Гајић.