Народна странка

Гајић: Припадник ВОА окривљен за Јовањицу је у САД у поступку добијања политичког азила

Гајић: Припадник ВОА окривљен за Јовањицу је у САД у поступку добијања политичког азила

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да се официр Војнообавештајне агенције (ВОА) Саша Вујисић, осумјичен да је члан групе која је узгајала марихуану на „Јовањици“, налази у САД и да је „у поступку добијања политичког азила“.

„Брзо ће то бити објављено. Тужилаштву и полицији у Србији се десило бекство официра војне обавештајне службе“, рекао је Гајић телевизији Нова С.

Гајић је рекао да је „Јовањица“, као и многобројни предмети који се воде пред Специјалним судом, случај у којем тужилац није самосталан и могао је да оптужи само оне за које му је „допуштено да буду оптужени“.

„То је начин да буду одбрањени они који стварно стоје иза узгајања марихуане на ’Јовањици’. Да су и они оптужени, садашњи првооптужени, власник ’Јовањице’ Предраг Колувија, не би био ни међу првих седам оптужених“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да је Колувија био „само подизвођач далеко озбиљнијих и моћнијих људи“.

„Тужилаштво за организовани криминал није подигло оптужницу против њих, а они су неопходни да би случај могао да се назове организованим криминалом, јер је повезаност власти и мафије дефиниција организованог криминала. Та повезаност се у предмету ’Јовањица’ не види. Оптужени су неки повртари, а нема озбиљних личности“, рекао је Гајић.

Гајић је, поводом предлога Колувијине адвокатице Зоре Добричанин Никодиновић да као сведок буде саслушан потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, рекао да ће се Алексић том позиву, ако Специјални суд прихвати предлог, одазвати са задовољством.

„Алексић веома добро познаје позадину овог предмета и многе ствари које је изнео пре подизања оптужнице су потврђене у оптужници“, додао је Гајић.

Гајић је навео да су информације о „Јовањици“ дошле до јавности јер је избио „сукоб кланова унутар владајуће странке“.

„Очигледно је да у полицији постоји једна озбиљна група полицајаца која није хтела да пусти да тај предмет буде сахрањен. Они су га спасили тиме што су нашли начин да јавност сазна за хапшење Колувије“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је „веома интересантно да је Колувија након привођења био практично слободан још 11 сати.

„Полицајци који су га хапсили су рекли да је он био практично слободан“, рекао је Гајић.