Народна странка

Гајић: Тужиоца Бориса Павловића хитно ставити под надзор, не само због маски

Гајић: Тужиоца Бориса Павловића хитно ставити под надзор, не само због маски

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, позвао је данас Апелационо тужилаштво да „хитно стави под надзор“ тужиоца Трећег основног тужилаштва у Београду Бориса Павловића због његовог поступања у многим предметима, а не само поводом наредбе основног тужилаштва полицији да саслушава директоре школа у којима су се носиле маске и који су инсистирали на поштовању мера против епидемије.

„Павловић је предвиђен за напредовање, а већ је изабран и у нови састав Државног већа тужилаца, па би утолико пре он требало да буде предмет хитног надзора, како би се установило да ли је у његовом поступању било неправилности и незаконитости“, рекао је Гајић.

Гајић је оценио да је апсурдна најава Апелационог тужилаштва да ће ставити под надзор рад Трећег основног јавног тужилаштва, односно заменика тужиоца који је поступао по пријави против директора основних и средњих школа у Београду.

„Поступајући заменик тужиоца није предузео ништа без одобрења свог шефа Бориса Павловића“, навео је Гајић.

Медији су јавили да је председник Синдиката запослених у полицији Дејан Дукић поднео кривичну пријаву којом се директори свих основних и средњих школа у Београду терете да „наводно противзаконито терају децу да носе заштитне маске, чиме се угрожавају здравље и живот запослених и ученика“.

Полиција је потом по налогу тужилаштва саслушала неколико директора школа.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да је апсурдно позивати директоре школа на полицијске разговоре зато што поштују мере Кризног штаба и захтевају обавезно ношење маски као најважнијег средства против заштите од вируса корона.

Апелационо тужилаштво саопштило је да је почело поступак хитног надзора Трећег основног јавног тужилаштва.