Народна странка

Гајић после укидања притвора Обрадовићу: Прекинут тромесечни садизам српског правосуђа

Гајић после укидања притвора Обрадовићу: Прекинут тромесечни садизам српског правосуђа

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да је укидањем кућног притвора његовом брањенику, раднику „Крушика“ Александру Обрадовићу, тренутно прекинут тромесечни садизам српског правосуђа над човеком који је указао на умешаност у трговину оружјем Бранка Стефановића, оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Гајић је о укидању притвора Обрадовићу обавестио медије и окупљене на крају скупа подршке раднику „Крушика“ одржаном испред Палате правде.

Окупљани су скандирали „победа, победа“, а Гајић је истакао да ће се та победа догодити када за оно због чега је Обрадовић био у притвору буду одговарали они који би за то требало да одговарају.

Гајић је навео да је судија Даринка Шћепановић одбила да му усмено саопшти да је Обрадовићу укинут кућни притвор, него му је пренела да ће „одлуку добити поштом“.

Гајић се на тренутак заплакао, а окупљени су га ободрили аплаузом и повицима „Владо, Владо“.

Само немојте да се повлачите“, поручио им је Гајић.

Скупу су присуствовали и потпредседник Народне странке Никола Јовановић и генерални секретар Стефан Јовановић.

Виши суд у Београду саопштио је да је Обрадовићу укинута мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и коришћења интернета.

У саопштењу се наводи да је судија за претходни поступак нашла да више не стоје разлози због којих је окривљеном Обрадовићу изречена та мера, пошто је извршила увид у достављене списе, као и у допис Вишег тужилаштва од 18. децембра у којем се тужилац није изјаснио да ли предлаже продужење или укидање изречене мере уз образложење да одлуку о томе оставља на оцену суду.

Александар Обрадовић ухапшен је у 18. септембра, три дана након што је портал „Arms watch“ објавио да неке фирме, међу којима и фирма ГИМ, чији је правни саветник био Бранко Стефановић, добијају оружје из „Крушика“ по повлашћеним ценама, а потом га извозе у Саудијску Арабију.