Народна странка

Гајић: Режим у случају узбуњивача из Крушика штити криминал у који је умешан Стефановић

Гајић: Режим у случају узбуњивача из Крушика штити криминал у који је умешан Стефановић

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да случај хапшења његовог брањеника Александра Обрадовића, узбуњивача из фабрике „Крушик који је указао на умешаност у извоз оружја Бранка Стефановића, оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, нема везе са правом, него је циљ режима да буде заштићен криминал у који је министар умешан.

„Обрадовић је дефакто узбуњивач, јер није неопходно да он куца на врата тужилаштва и каже ’ја хоћу да будем узбуњивач’. Он је директно указао на злоупотребе министра Стефановића, а против њега се води кривични поступак, и није добио статус узбуњивача, него осумњиченог. То је други такав случај, после полицајаца који су указивали на злоупотребе полиције у Поточарима“, рекао је Гајић у емисији „Прави угао“ Радиотелевизије Војводине.

Гајић је истакао да је Обрадовић „евентуално дао податке“ о пословима штетним за „Крушик“, којима је из игре избачено државно предузеће СДПР, док је привилегије добила фирма на чије пословање има утицај Бранко Стефановић.

Гајић је навео да је Обрадовић ухапшен 18. септембра у „Крушику“, а да се о хапшењу сазнало тек пре недељу дана.

„Сви су скривали чак и његово име, а камоли где се води поступак и пред којим судом. Сада се у јавности поставља питање зашто није одмах отишао у тужилаштво, а ја мислим да би му тада и живот био у опасности“, рекао је Гајић.