Народна странка

Народна странка: ДРИ утврдио - власт у Трстенику на кафане дала пет милиона из буџета

Народна странка: ДРИ утврдио - власт у Трстенику на кафане дала пет милиона из буџета

Народна странка саопштила је данас да је Државна ревизорска институција (ДРИ) у свом последњем извештају утврдила низ прекршаја у трошењу милионских износа буџетског новца у општини Трстеник.

Председник Општинског одбора Народне странке Трстеник Владан Миодраговић рекао је да је извештај ДРИ потврда да се „напредњачка власт у Трстенику понаша као да је општина њихово приватно власништво".

„ДРИ је потврдио и да напредњаци у Трстенику сами себи исплаћују веће плате, намештају тендере бирајући подобне извођаче, а свесни су да се у Трстенику све теже живи", рекао додао је Миодраговић.

„Функционери ’напредне’ власти су у Трстенику само на кафане потрошили 5,27 милиона динара, и то без тендера", истакао је Миодраговић.

Миодраговић је додао да док грађани Трстеника „мотају каблове за 30.000 динара, напредњачки челници себи повећавају плате мимо закона“.

„ДРИ је установио и да су челници општине противзаконито обрачунавали и сами себи исплатили плате у износу од најмање 4,3 милиона динара", рекао је Миодраговић.

Миодраговић је навео да је „сада државни орган потврдио и противзаконито трошење новца грађана на партијску пропаганду".

„У извештају је наведено да су напредњаци у Трстенику на пропаганду потрошили готово 1,2 милиона динара, такође без спроведене јавне набавке", рекао је Миодраговић.

„Напредњаци су очигледно одустали од закона и у последње две године су закључили уговоре и набавке добара, услуга и радова у износу од најмање 153 милиона динара“, закључио је Миодраговић.