Народна странка

Трстеник: Одборници Народне странке гласали за психијатријски преглед, па напустили скупштину

Трстеник: Одборници Народне странке гласали за психијатријски преглед, па напустили скупштину

Одборничка група Народне странке у Скупштини општине Трстеник напустила је данас локални парламент, а шеф одборничке групе и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да СНС од институција на републичком и локалном нивоу „прави циркус“.

„Данас смо имали прилику да присуствујемо скандалозној изјави председника локалне скупштине да ниједан предлог за допуну дневног реда опозиције неће бити усвојен, јер је то ’договор који има владајућа коалиција’. То је доказ да је демократија укинута и показатељ на који начин владајућа већина посматра локални парламент“, рекао је Алексић.

Скупштина општине Трстеник данас је усвојила предлог одборника СНС да психијатар прегледа одборнике пре сваке седнице локалног парламента.

Одборничка група Народне странке, једина опозициона у трстеничкој скупштини, гласала је за тај предлог и потом напустила је потом седницу.

Алексић је навео да је начин доношења одлуке о увођењу психијатријског прегледа скандалозан, али то „не мора нужно бити лоше“.

„У локалном парламенту су остали одборници владајуће коалиције и можда је заиста и  потребно да неко процени колико су они у стању да обављају свој посао. Зато смо пре изласка из парламента гласали за тај предлог“, рекао је Алексић, и додао да ће опозиција своју борбу наставити на улицама Србије.

„Сваке недеље на улицама Србије је више од 100.000 људи са јасним захтевима – оставка председника Србије Александра Вучића, оставка премијерке Ане Брнабић, председнице скупштине Маје Гојковић, смењивање руководстава Радиотелевизије Србије и Радиотелевизије Војводине и расписивање избора у року од шест до девет месеци у којима се морају обезбедити фер и демократски изборни услови“, навео је Алексић.

Након што је опозиција напустила парламент, дошло је до сукоба између председника скупштине Герасима Атанасковића из СНС-а и помоћника председника општине Радомира Милуновића, шефа одборничке групе СПС-а, који је тврдио да предлог за увођење психијатријског прегледа није имао довољну већину.