Народна странка

Ковачевић: Нека обојица преговарача буду Драган Ђилас

Ковачевић: Нека обојица преговарача буду Драган Ђилас

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да се та странка залаже за два преговарача у дијалогу власти и опозиције о изборним условима уз посредовање ЕУ и да пристаје да „обојица буду Драган Ђилас или Јанко Веселиновић“.

„Нека та два човека буду Драган Ђилас, нека обојица буду Ђилас, али немојте правити папазјанију, гулаш. Народна странка не мора да учествује у преговорима. Нека обојица буду Јанко Веселиновић, али идите тамо са достојанством и дигнитетом чврсто бранећи ставове да избори морају бити или поштени или да их нема“, рекао је Ковачевић телевизији Нова С.

Ковачевић је додао да je Народна странка предложила двојицу људи који никакве додирне тачне немају са Народном странком, професоре Бојана Пајтића и Слободана Самарџића, једног са левог политичког центра, а другог са десног центра.

„Ако нећете њих, дајте другу двојицу – нека обојица буду Ђилас или Јанко Веселиновић“, поновио је Ковачевић.

Ковачевић је додао да Народна странка сматра да преговори о изборним условима не би смели да се претворе у козачку скупштину, ларму, циркус и галаму, него да постоји „одређена врстa дигнитета и преговарачког достојанства“.  

„Нама гулаш у којем су проневеритељи бојкота од јуче не треба, ми тај гулаш нећемо да кусамо, а онај ко хоће, нека га куса. Онај коме су Вучићеви чауши по Београду, Лештану и Мерошини скупљали потписе није персонификована политичка опција са којом бисмо ми ушли у било коју врсту колаборације, сарадње и тако даље“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да Народној странци „неће представљати никакав проблем да опет не изађе на изборе ако буде видела да ти избори нису избори“.