Народна странка

Ковачевић за НИН: Не пристајемо на игру против варалица са обележеним картама

Ковачевић за НИН: Не пристајемо на игру против варалица са обележеним картама

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да не види разлог да било ко учествује на изборима под постојећим условима, јер је то "као да у друмској механи пристанете на партију покера у којој ће она тројица играти против вас са обележеним картама".

Ковачевић је у интервјуу за недељник НИН рекао да не може да се учествује на изборима у којима су "сви билборди његови, од Вршца до Нове Вароши, свих пет националних телевизија, у којима ће гласови бити куповани за ’црвену’ и пакет сувог меса, ако су то избори црних џипова и тетовираних момака".

"С ким да се то такмичите? Са сецикесама, лоповима, узурпаторима, купцима диплома, преписивачима доктората? Мислећи човек треба да води рачуна и о томе", навео је Ковачевић.  

Потпредседник Народне странке је истакао да су медији кључ свега и то пре свега електронски, јер "ако не може да каже јавно да у тих 250 које корифеј кандидује за улазак у скупштину има 120 лопова, 80 превараната и 30 оних који су за плитку тепсију рибе купили диплому, онда у томе неће да учествује".

Ковачевић је рекао да више ништа није свето, "ни дечије теме, ни небо над главом, нити тло под ногама, више нема светих места и зато ћете видети да ће у Параћину и Шапцу изаћи на изборе".

"Склон сам да предвиђам тај парцијални интерес и одсуство идеала", навео је Ковачевић.

Одговарајући на питање о одлуци групе "1 од 5 милиона" да изађе на изборе, Ковачевић је констатовао да су та дечица, како их је назвао, откако су ушла у протесте, била "пета нога на столици, пети точак на колима, потпуно непотребни".

"Наравно да су потребни студенти у свакој врсти протеста, али под условом да доведу друге студенте. Тих 20 људи није успело да доведе још двадесетак студената", рекао је Ковачевић, и оценио да је тај покрет у 60 недеља доживео салто мортале.

Ковачевић је упозорио да, ако "1 од 5 милиона" заиста буду учествовали на изборима, и са лакоћом сакупе 10.000 потписа, а то подразумева логистику и новац, онда ће се знати да иза тога стоји Српска напредна странка.

"Ми одавно знамо да смо упали у моралну каљугу. Ми смо се у тој септичкој јами већ одомаћили, просто смо пристали на то и немојте да вас онда такве ствари изненађују", закључио је Ковачевић.