Народна странка

Савез за Србију: Спречити распродају највредније имовине у бесцење и спречити решавање Косова давањем нашег за наше

Савез за Србију: Спречити распродају највредније имовине у бесцење и спречити решавање Косова давањем нашег за наше

Оснивачи Савеза за Србију разговарали су вечерас са грађанима Зрењанина и истакли да се мора зауставити даља распродаја највредније државне имовине у бесцење, успоставити једнакост и спречити разграничење Србије од саме себе, односно давање „нашег за наше“.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да о програму Савеза за Србију од 30 тачака нема речи на великим националним телевизијама, и додао да у Србији нема нормалног живота.

„То је разлог зашто смо се окупили. Српска политичка сцена више није иста. Време је да се заврши време пропадања и дође време слободе. Прочитајте 30 тачака програма Савеза и изненадићете се око колико тема смо се ми овде сложили“, рекао је Обрадовић на скупу у зрењанинском хотелу Војводина.

Један од оснивача Савеза за Србију, Драган Ђилас, на питање о продаји државне имовине одговорио је да није тачно да ништа што је државно не може да функционише, већ је само питање да ли они који воде знају како се то ради.

“’Бг воз’ је каснио седам секунди годишње, што показује да ми можемо кад хоћемо“, рекао је Ђилас, који је и бивши градоначелник Београда, и упитао да ли би „Немци били Немци када би имали плате од 25.000 динара“.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да Савез за Србију неће бити десничарска организација, и истакао да је то нужан облик организовања политички одговорних чинилаца спремних да своје програме подреде општем циљу – нормализацији свакодневног живота и политичког живота у Србији.

Потпредседник Народне странке и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош рекао је да председник Србије Александар Вучић неће да чује војни врх, јер се само слика са генералима, али никада не разговара са њима.

„Када би хтео да чује људе из војног врха, они би могли да му кажу каква ће то Србија бити са пресеченим коридором и да га питају како је замислио да се разграничимо сами од себе и да дамо наше за наше“, рекао је Понош.  

Председник Левице Србије Борко Стефановић рекао је да се Савез за Србију није окупио на политици “уа, Вучићу” јер нема ништа против њега лично, него против тога што су пензионери и радници у Србији најсиромашнији у Европи због његове политике.

“Ми ћемо урадити све да Србија не буде последња рупа у Европи без правде и једнакости, а неједнакост ћемо вратити у тамну тмину прошлости, где јој је и место“, рекао је Стефановић.  

На питање како сменити власт у недемократским условима, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић одговорио је да то не зависи од Александра Вучића, него од грађана Србије који морају да своју судбину узму у своје руке и да не верују неистинама објављеним у медијима, него својим новчаницима и да буду свесни услова у којима расту њихова деца.

Представница Покрета за преокрет Нада Спорин рекла је да је продаја земље странцима узела маха у Војводини, где се земља коју су пољопривредници обрађивали даје онима који уживају подршку власти, и додала да београдски ПКБ не сме бити продат у бесцење, као и да се Савез залаже за враћање субвенција од 12.000 динара по хектару.

Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић рекао је да је у Србији најнижа просечна плата у Европи, као и минимална зарада, коју је утврдио ММФ, без уважавања критеријума попут цене потрошачке корпе, раста цена основних животних намирница, који би требало да буду главни аргументи за повећање такозваног минималца.