Народна странка

Савез за Србију: Стефановић народну полицију претвара у партијску

Савез за Србију: Стефановић народну полицију претвара у партијску

Савез за Србију најоштрије осуђује  данашње брутално привођење повереника Народне странке за Војводину Борислава Новаковића и седморо грађана који су се противили бесправном уклањању угоститељског објекта „Центар кафеа“, које општина Врбас спроводи без ваљане документације.

Савез за Србију поставља питање министру Небојши Стефановићу: у складу са којим законом је полиција данас “дала асистенцију”? Да ли је то закон Републике Србије или неки лични закон министра Стефановића и владајућег режима у складу са којим је народна полиција претворена у партијску?

Министар Стефановић је дужан  да одговори и на питање  зашто та “асистенција полиције” није пружена за рушење објекта на Панчићевом врху који су изградили криминалци који су део власти или када су под фантомкама рушени објекти у сред ноћи у центру Београда? Дужан је да одговори и да ли се асистенција више од тридесет наоружаних полицајаца даје само у случају када се склања једна од десет башти у Врбасу, јер је власник локала члан опозиционе странке?

Јавно питање Савеза за Србију је и то- ако је режим обрачун са политичким неистомишљеницима отпочео привођењем и кордоном полиције, шта је следећи корак?