Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Излазак на изборе значи учествовање у фарси и бесмислици

Санда Рашковић Ивић: Излазак на изборе значи учествовање у фарси и бесмислици

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да излазак на изборе најављене за 26. април значи учествовање у фарси, јер се у претходних осам година показало да је бесмислено седети у парламенту у којем опозиција нема никаква права.

„Пробали смо и учествовали смо у раду скупштине, подносили смо амандмане, али су сви одбијени, а посланицима опозиције је одузимана реч. Лично сам се у последње четири године уверила у сав бесмисао оваквог парламентарног живота. Тамо се ништа не може променити“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Потпредседница Народне странке је одлука о бојкоту тешка, јер странке заступљене у парламенту добијају из буџета по 370.000 динара за сваког посланика.

„Бојкот је велика жртва и велики изазов и нека почне ванинституционална борба. Спремни смо за кампању бојкота и нећемо да будемо ни епизодни ни главни глумци у Вучићевој изборној фарси. Нећемо на изборе јер сматрамо да би учествовањем на изборима дали привид како је све у реду, а ништа није у реду“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да ће након избора 26. априла у Скупштини Србије бити заступљене странке које су срамота за свако демократско друштво.

„О томе треба да размишљају грађани Србије, али и Брисел који је породио нешто такво. Бојкот може да успе и без отворене и снажне подршке међунарондог фактора. Опозиција сада нема ту подршку, јер је међународном фактору јасно да од опозиције не може да добије оно што може од Вучића – испоручивање Косова и Метохије. Косовско питање је један од разлога због којег Србија тоне под нешто што личи на окупацију страних фирми и почиње да личи на колонију“, рекла је Санда Рашковић Ивић.