Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Марковић ме звао 15 пута када сам осудила педофилски скандал

Санда Рашковић Ивић: Марковић ме звао 15 пута када сам осудила педофилски скандал

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да ју је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма „звао 15 пута, а можда и више“ након што је рекла да би влада требало да одмах падне пошто су изнете оптужбе да су он и председник Скупштине Србије Ивица Дачић умешани у подвођење малолетница.

„Ако мене, која нисам анонимна, Драган Марковић Палма зове 15 пута да бих га на крају блокирала, каквим су тортурама и притисцима изложене жртве педофилије и они за које се сумња да би могли да кажу нешто о том случају“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Санда Рашковић Ивић је навела да Марковићу није одговорила ни на један позив, јер се „понела као психијатар, а не политичар“.

„Знала сам да ће Марковић да направи шоу и галаму и да оптужује ко све лаже и ко му све наводно ради о глави, кога ће да води у Египат а кога у Грчку, што се и десило“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашквовић Ивић је истакла да би сви који се помињу као могући учесници у подвођењу малолетница требало да „изађу из власти“ док се случај не реши.

„Тужилаштво је одмах требало да позове све који се помињу – Марковића, Дачића, директора Коридора Србије Александра Антића и власнике Коперникуса и Кнез петрола“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је рекла да они који се помињу у афери „на слободи могу да несметано утичу на сведоке и да их застрашују“.

Санда Рашковић Ивић је оценила да „СНС апстинира од одбране Палме и на неки начин га чак и отвара“.

„Мени је то знак да ће Палма бити пуштен низ воду. Ако би СНС бранио Палму, онда би додали и педофилију на све афере које су доказале врло блиску спрегу државе и криминала“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Надам се да би требало да буде политичке одговорности и у свакој нормалној држави би влада коју потреса овакав скандал пала за 15 минута. Ако не буде политичке одговорности, па чак и ако Европа не реагује и не позове посредно на одговорност и да се види шта се овде дешава, онда су сви саучесници у једном педофилском скандалу и онда смо као држава готови“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је позвала „жртве – девојке и њихове родитеље да се не плаше без обзира на све“.

„Ако не изађу, онда су саме себе осудиле да буду вечне робиње и фрустриране жене које ће тражити психијатре доживотно“, закључила је Санда Рашковић Ивић.