Народна странка

Народна странка: Основан Општински одбор Врачар

Народна странка: Основан Општински одбор Врачар

Народна странка основала је Општински одбор Врачар. Оснивачка скупштина је за председника одбора изабрала др Андреја Бајеца, а за потпредседнике економисту Љубишу Станојевића и др Милана Ђорђевића.

Скупштини су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, као и потпредседница др Санда Рашковић Ивић и потпредседници Синиша Ковачевић, Здравко Понош и Никола Јовановић.

Председник Народне странке Вук Јеремић истакао је да актуелни председник Србије Александар Вучић планира да на тој позицији буде још дуги низ година, иако постоје Уставна и законска ограничења.

 „Вучић планира да на власти буде преко двадесет година. Он је већ прешао ону линију преко које се са власти може прећи у опозицију или отићи у пензију“, рекао је Јеремић и додао да режим системски ствара друштвене околности које за свој циљ имају индиферентност грађана за политику и политичке странке, али и да, упркос томе, Народна странка постаје реална алтернатива власти.

 „Народна странка је прва која почиње да, у Вучићевској кугом захваћеној Србији, личи на систем који је у стању да управља овом државом. Зато смо предмет агресије Александра Вучића и зато смо на насловним странама таблоида јер је Народна странка та која ће бити следећа на власти“, поручио је Јеремић и додао да живимо у „окупационим околностима са тоталном окупацијом медија“.

Он је истакао да верује да ће 2019. године бити организовани избори на свим нивоима који ће „директно бити везани за питање Косова и Метохије“.

„Ми ћемо 2019. имати референдум о промени Устава, а не верујем да тај референдум може да буде расписан без избора. Ти ће избори бити само покриће за оно што Вучић намерава да потпише и засигурно ће бити најнерегуларнији до сада“, рекао је Јеремић и указао да Народна странка и Савез за Србију имају задатак да режим у томе осујете јер ће, у супротном, доћи до прецртавања граница и пријема Косова у УН.

„Након тога ће се окренути развлашћењу Републике Српске да би од запада добио још пет година власти“, додао је Јеремић и поручио да Народна странка, ни под каквим околностима, неће престати да се бори за правду и просперитетну будућност Србије.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић подсетио је присутне да је на градским изборима на Врачару опозиција била та која је освојила навише гласова.

„Листа чију је окосницу чинила Народна странка освојила је 33% гласова, а Александар Вучић 28%. Данас милион и двеста хиљада Београђана ни под најгорим притисцима не жели да гласа за Вучића, а то ће још мање хтети на следећим изборима. Не постоји шанса да нас Вучић икада победи на Врачару, или некој другој општини у Београду“, поручио је Јовановић.  

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да Народну странку чине елитни људи, у којој су „елитни и земљорадници и пекари“.

„У овој земљи је на власти куга или талог једне нације и државе. Више нико нема право да буде индиферентан јер је ово земља која умире. За последњих шет година из земље је отишло 600 хиљада младих. Због тога, због корупције и чињенице да  Србијом, нарочито у мањим срединама, владају мрак и тама морамо се супротставити овој власти“, поручио је Ковачевић.

Новоизабрани председник Општинског одбора Врачар, др Андреја Бајец истакао је да је Врачар општина „коју воде нестручни, корумпирани и несавесни људи који су продали своје мандате и због којих константно имам одлив грађана из земље“.

„Формирањем овог одбора правимо костур опозиције на Врачару. Новоизабрани чланови одбора ће својом савешћу и стучношћу допринети томе да ова општина поново постане покретач свих промена као 90-их година како на нивоу града, тако и на нивоу државе. Сада је прави тренутак да стиснемо зубе и некако склонимо овај језив коров режима који нас је окупирао“, поручио је Бајец.