Народна странка

Омладина Народне странке: Ивонa Јевтић не сме и не може бити директор Музеја Николе Тесле

Омладина Народне странке: Ивонa Јевтић не сме и не може бити директор Музеја Николе Тесле

 

Симболичном предајом вазе и саксије Музеју Николе Тесле у Београду, Омладина Народне странке изразила је бојазан да ће именовање Ивоне Јевтић на место директора ове важне културне институције, угрозити судбину вредних експоната овог музеја.

„На основу биографије и досадашњег рада некадашње градске секретарке за културу, Ивоне Јевтић, мислимо да није квалификована за обављање функције директора Музеја Никола Тесла. Забринути смо за експонате у овом музеју, пре свега за урну са пепелом Николе Тесле. Зато смо новоименованој директорки донели симболичне поклоне, вазу и саксију, како би ту држала цвеће, а не у Теслиној урни“, изјавио је члан омладине, Петар Митов.

Музеј Николе Тесле

Омладина Народне странке сматра да Ивона Јевтић, као дипломирани филолог нема довољно знања за руковођење музејом и указују на бројне афере током каријере новоизабране директорке, попут идеје да се наплаћује улаз на Калемегданску тврђаву и цензурисања изложбе фото колектива “Камерадес” зато што су лица челних политичара, међу којима и Александра Вучића, била умрљана фарбом.

Омладинци подсећају да је, такође, на градском конкурсу за културу Јевтић средства буџета Секретаријата делом расподелила фантомским организацијама, док је 400 000 динара доделила модној креаторки Сузани Перић, иначе својој блиској пријатељици.

Омладина Народне странке упозорава да жена која је показала да не зна чак ни да правилно изговори реч „кустос“ и која не познаје историју своје земље, не сме и не може бити на челу ни једног музеја или културне установе.