Народна странка

Омладина Народне странке: Држава да обезбеди смештај студентима који студирају ван родног места

Омладина Народне странке: Држава да обезбеди смештај студентима који студирају ван родног места

Омладина Народне странке данас је на симболичан начин затражила од власти да буду изграђени додатни смештајни капацитети како би сви cтуденти који студирају ван родног места, а финансирају се из буџета, могли да очекују смештај у студентском дому.

Ситуација по овом питању је најгора у Београду од свих универзитетских центара.

Омладина Народне странке је поставила шатор са погледом ка „Београду на води“, а на шатору је био натпис „Нисам добио дом“.

„Уколико је држави стало до младих образованих људи, позивамо је да уложи у младе људе који студирају ван места рођења. Осим смештајних капацитета, велики проблем је и реновирање постојећих зато што неки домови нису реновирани годинама“, рекао је председник омладине Народне странке Иван Гајић.

Члан омладине Народне странке Чедо Вујичић рекао је да би држава, ако није у стању да студентима изгради дом, требало да поклони један број станова у „Београду на води“ који су ионако празни.

Омладинци Народне странке су истакли да „Београд на води“ није никаква инвестиција, а гондола неће бити атракција, јарбол није доказ патриотизма, док преурањено постављање новогодишње расвете неће повећати приходе, него су то управо млади људи који једини својим знањем и радом могу учинити Србију бољом него што она то данас јесте.