Народна странка

Јовановић: Упозоравам СНС да не злоупотребљава полицију у обрачуну са опозицијом

Јовановић: Упозоравам СНС да не злоупотребљава полицију у обрачуну са опозицијом

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић упозорио је данас СНС да не изазива инциденте и провокације у Београду и да не злоупотребљава полицију у обрачуну са опозицијом и грађанима“.  

„Ситуација је посебно тешка у Раковици, где је у недељу председник општине Владан Коцић са полицајцима и активистима СНС-а организовао опкољавање штанда Савеза и тиме спречио грађане да се обавесте о алтернативама напредњачком режиму“, рекао је Јовановић испред зграде општине Раковица.

СЗС је данас организовао акцију у Раковици у којој су, поред Јовановића, учествовали и председник општине Стари град Марко Бастаћ, као и грађани и чланови и активисти странака које чине Савез.

„Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић  лично руководи батинашким одредима и злоупотребљава полицију у партијске сврхе. Више нећемо трпети провокације и упозоравамо их да је сва одговорност на њима. Ми не желимо инциденте, него борбу аргументима, али бранићемо се ако будемо принуђени“, рекао је Јовановић.

„Коцић и Миличковић организују провокације против опозиције уместо да су изградили пет обданишта која недостају у Раковици и спречили дивљу градњу. Обећавали су изградњу Булевара патријарха Павла, а после тачно две године пројекат је још и првим фазама и опет се користи у предизборне сврхе. Власт је у Раковици уништила и фабрику ИМР“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да је синоћ приведен грађанин Чукарице зато што је узео списак са његовим личним подацима од СНС активиста, и да је два сата задржан у полицијској станици.

„Овде смо да покажемо да се не плашимо, али и да ниједан опозициони активиста или грађанин неће бити остављен на цедилу“, истакао је Јовановић.

Јовановић је навео да Народна странка и СЗС нуде другачију визију Раковице, Београда и Србије.

„Нудимо визију Раковице у којој ће свако имати водовод и канализацију, у којој неће недостајати обданишта и школа, где ће се развити бизнис око железничке станице, где ће владати урбанистички ред, где ћемо изградити нове булеваре, један који ће повезати општину са Мостом на Ади, а други од Трошарине до Видиковца“, рекао је Јовановић.