Народна странка

Јовановић са руководством Чикага о сузбијању корупције и бољој сарадњи градова побратима

Јовановић са руководством Чикага о сузбијању корупције и бољој сарадњи градова побратима

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић разговарао је у Чикагу са замеником градоначелника Самиром Мајекаром (Mayekar) са којим се сагласио да је неопходно подићи ниво сарадње „градова побратима“ Београда и Чикага.

Јовановић је истакао да ће се залагати да се у Београду примене искуства Чикага у увођењу транспаретног система јавних набавки, који „искључује намештања и провизије“, као и искуства у сузбијању корупције и борби против организованог криминала.

Јовановић и Мајекар су се сложили да у 21. веку може бити успешан само град који има ефикасну и департизовану јавну управу и који консултује грађане о најважнијим темама.

Потпредседник Народне странке и шеф одборника СЗС је у понедељак разговарао са извршним директором Америчког јеврејског комитета Лоренсом Болотином (Laurence Bolotin) и члановима Комитета, као и са председником округа Милвоки Кристофером Абелеом (Christopher Abele) које је обавестио о стању демократије и људских права у Србији.