Народна странка

Јовановић у отвореном писму градоначелнику Београда: Немојте бити марионета!

Јовановић у отвореном писму градоначелнику Београда: Немојте бити марионета!

Господине Радојичићу,

Колико ми је познато, Ви сте и даље формално градоначелник престонице, који је по Закону о главном граду и Статуту града Београда носилац извршне власти, властан да самостално извршава одлуке и усмерава рад градске управе.

Имајући то у виду, несхватљиво је Ваше упадљиво одсуство из комплетног процеса одлучивања у Београду и ћутање на беспризорне ствари које се дешавају у нашем граду.

Да ли је могуће да не знате да реконструкција непуна три километра улица од Вуковог споменика до Калемегдана кошта пореске обвезнике престонице 27 милиона евра? То је према сваком критеријуму незамислива цена, а таквих примера сада већ има безброј.

Да ли могуће да нисте упознати са намером Вашег заменика да наложи изградњу жичаре на Калемегдану, упркос забрани Управног суда и иако је то у директној супротности са Планом генералне регулације за Београд и Законом о планирању и изградњи?

Да ли сте свесни чињенице да је само на Тргу Републике потрошено 5,8 милиона евра преко реалне цене радова и да се упркос томе он распао после само 10 дана? Да Дирекција за грађевинско земљиште још увек није доставила одборницима „коначну ситуацију“, нити Уговор са извођачем?

Списак је дуг, па га нећу овде настављати, али нисте се огласили нити предузели мере ни по једном другом горућем питању или афери у нашем граду.

Иако Ваш заменик према Закону и Статуту може да Вас мења само у случају спречености или одсутности, дозволили сте да узурпира сву власт у Београду и наноси огромну штету нашем граду.

Господине Радојичићу, да ли сте трајно одсутни или спречени? Ако јесте, поднесите оставку.

Ако нисте, радите свој посао и уклоните узурпатора који нема ни основ нити легитимитет да управља градом.

У било којем од ова два случаја, немојте бити марионета и смоквин лист оних који су огрезли у корупцији и криминалу.

 

Никола Јовановић,
потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе СЗС у Скупштини Београда