Народна странка

Јовановић: Протести поново масовни када се крене у кампању за бојкот избора

Јовановић: Протести поново масовни када се крене у кампању за бојкот избора

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да ће се протести у Београду и широм Србије омасовити када опозиција крене у заједничку кампању бојкота избора.

„Тиме ће протести добити пуни смисао и нови елан. Идеја отпора овом лудилу и оваквом корумпираном систему је носећа идеја, а онда идемо ка томе да ’изборни дан’ буде кулминација истинске воље народа, која ће се манифестовати изласком људи на улице. То ће бити прави глас народа, уместо да нас неко тера да убацујемо гласове у ћораву кутију и да учествујемо у Вучићевом игроказу – лажним изборима“, рекао је Јовановић у интервјуу порталу Директно (www.direktno.rs).

Јовановић је истакао да у највећој опозиционој групацији, Савезу за Србију, постоји консензус да би изборе требало бојкотовати, и навео да ванинституционална борба није само увод у борбу за поштене изборе, већ је то „предуслов за промену комплетног система, што је наш крајњи циљ“.

Потпредседник Народне странке је рекао да се ствара политички фронт за бојкот који у наредним недељама и  месецима мора постати „друштвени фронт отпора овом лудилу и корумпираном систему“, и додао ће тај фронт, поред опозиционих странака, чинити и сви који су подржали бојкот – угледни појединци, грађанска удружења и синдикати.

„Ако неке политичке организације из неких себичних интереса и личних привилегија одлуче да иду на лажне изборе, то не може да поквари идеју бојкота. Тиме ће разоткрити себе, показати да су им личне привилегије и фотеље важније од општег интереса, а онда и не заслужују да се зову опозиција, ако мене питате“, навео је Јовановић.