Народна странка

Јовановић: Весић угрожава безбедност Београђана

Јовановић: Весић угрожава безбедност Београђана

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да та одборничка група захтева да градска власт хитно наложи ванредни преглед свих 70 нових турских аутобуса марке БМЦ, пошто је потврђено да је један од тих аутобуса (гаражни број 3318) под необјашњеним околностима изазвао ланчани судар на Звездари прошле недеље.

„Поред ванредног прегледа, захтевамо и да заменик градоначелника Горан Весић, као најодговорнији за њихову набавку под веома спорним условима, изда писану гаранцију да су аутобуси потпуно исправни и да не представљају опасност по безбедност Београђана“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је подсетио да је одборничка група СЗС у мају јавно изразила сумњу да је намештен тендер на којем су набављени турски аутобуси БМЦ и да су Београду потенцијално испоручена возила са фабричком грешком „ибертуринг“ - нагло и неконтролисано повећање гаса.

„Предвиђени рок испоруке од само 60 дана за ове аутобусе указивао је да је БМЦ њих већ имао на лагеру и да очигледно није могао ником да их испоручи, или да их је неко вратио“, навео је Јовановић.

„Зато захтевамо и од надлежних органа - тужилаштва и полиције - да испитају да ли је заменик градоначелника Горан Весић свесно довео у опасност Београђане и тиме починио једно или више кривичних дела“, истакао је Јовановић.