Народна странка

Јовановић: Градска власт лажно приказала 67 милиона евра као приход у буџету

Јовановић: Градска власт лажно приказала 67 милиона евра као приход у буџету

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је градска власт лажно приказала 67 милиона евра од продаје карата за јавни превоз као буџетски приход, чиме је грубо прекршен закон.

„Ово је велики скандал и показује потпуну некомпетентност или злонамерност градске власти. Приход од продаје карате припада предузећима која обављају јавни превоз, првенствено ГСП-у, што је потврдила и Државна ревизорска институција (ДРИ), рекао је Јовановић новинарима испред општине Звездара, где је СЗС подржао бојкот данашње седнице скупштине те општине.

ДРИ у свом извештају утврдио и да је из градског буџета неправилно потрошено чак 240 милиона евра, додао је Јовановић.

Јовановић је упозорио да град оваквом праксом обмањује јавност о већем суфициту у градског каси, али и ради на урушавању ГСП-а.  

Потпредседник Народне странке је изразио сумњу да градска власт „оваквим махинацијама“ припрема приватизацију ГСП-а.

"Прошле године је из градског буџета дато седам милијарди динара субвенција за јавни превоз и све је то отишло приватним превозницима. Са једне стране имамо лажни суфицит, а са друге директно урушавање ГСП-а, које и грађани осећају на својој кожи“, рекао је Јовановић.