Народна странка

Јовановић: Славко Гак увредио родитеље и васпитаче, сраман однос према деци

Јовановић: Славко Гак увредио родитеље и васпитаче, сраман однос према деци

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак исписао нову страницу бешчашћа „владавине двојца Радојичић-Весић“ изјавом да „град нема обавезу да деци обезбеди места у вртићима, јер нисмо беби сервис“.  

„Господине Гак, нисте схватили суштину да град управо има обавезу да обезбеди малишанима место у вртићима, на шта је држава обавезала осниваче законом и Правилником о приоритетима за упис деце у предшколске установе. И не само само то, већ и да пружи сваку другу подршку породици у исхрани, нези и васпитању детета“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да је Гак таквом изјавом понизио и васпитачице, јер оне нису дадиље, него педагози који завршавају високе школе како би могле да раде са децом.

„Градски секретар покушава бахатошћу и одглумљеном чврстином у наступу да прикрије чињеницу да ова власт за пет година није изградила ниједан потпуно нови вртић, као и да су ове године смањена средства у буџету града за 799 милиона динара за предшколско образовање и васпитање“, навео је Јовановић.

„Господине Гак, уместо да питате свог шефа, 'градоначелника на мала врата’ Горана Весића, зашто та средства уместо на малишане иду на гондолу, испаљивање ватромета и приватне превознике, ви му дајете алиби тако што вређате родитеље и васпитаче. Срам вас било, Славко Гак“, закључио је Јовановић.