Народна странка

Јовановић: Узурпатор Горан Весић се сакрио од одборника, забранио градоначелнику да разговара са нама

Јовановић: Узурпатор Горан Весић се сакрио од одборника, забранио градоначелнику да разговара са нама

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је као шеф одборничке групе Савеза за Србију јутрос у скупштини града поднео захтев да разговара са градоначелником Београда Зораном Радојичићем како би га питао зашто не обавља своју функцију од избора на то место 9. маја 2018. године.

„Радојичић се од 9. маја не појављује у јавности и не ради свој посао, а готово сву извршну власт је узурпирао његов заменик Горан Весић, противно Закону о главном граду и Статуту Града Београда“, рекао је Јовановић новинарима испред Скупштине Београда.
Јовановић је навео да се у закону и статуту наводи да градоначелник има заменика који га замењује „само у случају одсутности и спречености“.

„Хтео сам да се у име грађана Београда уверим да ли градоначелник постоји и да ли Београд има градоначелника или је можда трајно одсутан, спречен или, не дај Боже, болестан, или уцењен“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да је обавештен да ће Радојичић разговарати са одборницима и грађанима.

„У том тренутку сам видео узурпатора Горана Весића који је командовао запосленима у градској управи да организовано нагрну на улаз Скупштине Београда и блокирају га, чиме су се дефакто сакрили иза припадница нежнијег пола“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је Весић тиме избегао да се обрати одборницима, посланицима и грађанима, а очигледно је и спречио градоначелника да уради оно што је обећао, као што га у свему спречава још од 9. маја.

„Ја сам на инаугуралној седници упозорио Радојичића да ће бити смоквин лист за штеточинску власт и показало се да смо били у праву. Ово стање је неподношљиво, Београд се разара културно и материјално, крше се закони и узурпатор више не сме да ради то што ради“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да градоначелнику Радојичићу остаје да објасни зашто не ради свој посао или да моментално смени свог заменика који је узурпирао извршну власт и нанео непроцењиву штету српској престоници.