Народна странка

Јовановић позвао грађане на бојкот: Реците НЕ лажним изборима и криминалном систему

Јовановић позвао грађане на бојкот: Реците НЕ лажним изборима и криминалном систему

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић позвао је вечерас на протесту „Један од пет милиона“ грађане да бојкотују предстојеће изборе и кажу „не“ лажним изборима и корумпираном систему који је створио напредњачки режим.

„Реците - не пристајем да нас воде најгори, да нам руше град, да су људи на последњем месту, да Србија буде оно што преостане кад се намире тајкуни и страни шпекуланти, не пристајем на његове лажне изборе, нећу више да статирам у његовој представи, нећу да будем мали шраф у поквареном механизму и да дајем вештачко дисање нечему чије је време истекло, нећу да паразитирам у овом систему. Хоћу да мењамо систем“, рекао је Јовановић окупљенима код Филозофског факултета.

"И зато бојкот лажних избора, бојкот оваквог система“, навео је Јовановић.

Јовановић је позвао грађане и све опозицију да од 1. октобра сви крену да широм Србије објашњавају грађанима да је бојкот најефикаснији вид отпора овом лудилу, криминалу и какистократији.

Потпредседник Народне странке је навео да је данашњи протест одржан на „поучном месту“, на 100 метара од Ректората Универзитета у Београду, где владајућа партија шаље своје батинаше на студенте, који се боре за своја права и против лажних доктората.

„Александре Вучићу, да парафразирам Џонија Штулића, два пута се не шаље Миша Вацић на студенте - то може само први пут да прође“, навео је Јовановић.

Јовановић је рекао да је на реконструкцији Трга Републике неко узео 5,8 милиона евра више од реалне цене радова.

„Показали су да и камену коцку могу да покваре, јер на тргу мора да се поново поставља. Притом, човек који је поднео кривичну пријаву против мене, заменик градоначелника Београда Горан Весић, каже ’замените коцке, али не дирајте провизије- већ да се узме још 34 милиона динара од Београђана’“, навео је Јовановић.

„Све ће то морати да врате“, истакао је Јовановић, који је и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда.  

Јовановић је рекао да приватни извршитељи отимају људима станове, најчешће због рачуна за Инфостан, а војним пензионерима у хотелу Бристол искључују воду и струју.

Туку наше комшије из Ваљевске улице, први смо по корупцији у Европи, децу терају на дуално образовање без да касније наставе школовање, раднике дају на лизинг као да су роба, а не људи и грађани, навео је Јовановић.

Моје питање је  - да ли ви на то пристајете, људи? Ове јесени долази време да се коначно каже ’не’“, истакао је Јовановић.