Народна странка

Јовановић: Градској власти у Београду важнији јарбол од бесплатних уџбеника

Јовановић: Градској власти у Београду важнији јарбол од бесплатних уџбеника

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је СЗС настојао да брине о људима и да од усвајања буџета за 2019. годину захтева да се од милијарду евра издвоји четири милиона за бесплатне уџбенике за основце.

Јовановић је на конференцији за новинаре испред Скупштине Београда истакао да је одборничкој групи СЗС било важно да се превазиђу страначка препуцавања када је реч о грађанима.

„Данашња седница скупштине града била је последња прилика да се деци омогуће уџбеници, а они се нису удостојили да од буџета који износи милијарду евра деци обезбеде бесплатне уџбенике", истакао је Јовановић.

Јовановић је упитао Београђане да ли желе да свако дете у Београду има бесплатне уџбенике и да ли је боље да свако дете добије бесплатне уџбенике, што кошта 450 милиона динара или да се тај новац потроши на изградњу "бесмисленог јарбола" који кошта 406 милиона динара.

Потпредседник Народне странке је подсетио да градски парламент данас усваја план генералне регулације за зелене површине, који би требало да заштити зелене површине у Београду.

„Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић је, међутим, јуче поднео амандман да план за зелене површине не буде обавезујућ и тим амандманом је СНС буквално објавио рат зеленилу у Београду", рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да се "боји да ће прва наредна жртва бити 7,33 хектара шуме у Кошутњаку с обзиром да власт спрема план детаљне регулације по којем би било исечено дрвеће у корист новог власника „Авала филма“.

"Власт која не брине о деци, која не брине о основцима, која објављује рат зеленим површинама, игралиштима и паркићима у Београду није достојна да буде власт. Мене је срамота у њихово име и због тога је наш одговор бојкот као најбољи пелцер за њих", рекао је Јовановић.