Народна странка

Јовановић: Режим градског превоза од 8. маја изазваће хаос и неправду

Јовановић: Режим градског превоза од 8. маја изазваће хаос и неправду

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини града Београда упозорила је данас да ће најављени режим јавног превоза у главном граду од 8. маја изазвати гужве, хаос, тензије и бројне неправде, изјавио је данас шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Омогућавање превоза само људима у радном односу оставља велики део становништва без могућности да функционишу у двомилионском граду. Посебно забрињава увођење летњег реда вожње, што значи да већ недовољан возни парк неће бити ангажован у потпуности“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да одборничка група СЗС градске власти захтева да ред вожње не буде летњи, односно редукован, него у пуном капацитету, јер се једино тако може обезбедити да се путници превезу на време и да остану здрави.

„Захтевамо и да се не инсистира на персонализованој Бус плус картици, него да се прихвати и картица на допуну, као и да карта не поскупљује. Београђани нису туристи у свом граду, па да могу да купују само дневне или вишедневне карте“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да на наплату долази вишегодишње неулагање у градски превоз и растурање Градског саобраћајног предузећа (ГСП), које располаже са мање аутобуса него 2014. године.

„Просечна старост зглобних аутобуса, који су нарочито важни због држања дистанце, износи 17,27 година. За цену планиране гондоле, могло се купити 90 нових зглобних аутобуса“, закључио је Јовановић.