Народна странка

Јовановић: Испитати малверзације са приватним обдаништима у Београду

Јовановић: Испитати малверзације са приватним обдаништима у Београду

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић позвао је заменика градоначелника Горана Весића и градског секретара за образовање и дечију заштиту Славка Гака да одговоре да ли је тачно да 16 приватних обданишта годину дана чека верификацију, јер секретар одбија да потпише записнике просветних инспектора и тако спречава почетак њиховог рада.

„Да ли је тачно да градски просветни инспектори одлазе из секретаријата јер им Гак прети дисциплинским поступцима ако не извршавају његове усмене налоге да не верификују нова приватна обданишта“, упитао је Јовановић у разговору са грађанима Раковице.

Јовановић је позвао надлежне органе да испитају да ли Весић и Гак фаворизују одређене приватне вртиће и да ли је тачно да су верификовали вртић на Ташмајдану у власништву сестре једног председника општине из СНС-а.

„Срамота је да за шест година власти СНС-а нису изградили ниједно државно обданиште од фазе формирања парцеле, а хвале се новоотвореним државним обдаништима у Бољевцима, Алтини, Новом Београду и у насељу Степа Степановић, чију је градњу почела претходна власт 2012. године и 2013. године“, рекао је Јовановић.