Народна странка

Јовановић: Београдске електране одмах да пусте грејање, народ се смрзава

Јовановић: Београдске електране одмах да пусте грејање, народ се смрзава

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда захтева од градске власти и „Београдских електрана“ да Београђанима моментално укључе грејање, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Грађани се смрзавају у хладним становима док се ’Београдске електране’ хвале са ’добити’ од више десетина милиона евра“, навео је Јовановић у писаној изјави.

У члану 43. важеће Одлуке о снабдевању топлотном енергијом наводи се да Град и надлежно јавно предузеће морају да укључе грејање када је након 1. октобра просечна дневна температура испод 12 степени Целзијуса, нагласио је Јовановић.

Јовановић је истакао да је срамно то што „Београдске електране“ не врше своју основну функцију, а истовремено се хвале са „добити“ од 4,2 милијарде динара у 2018. години.

„Не само да ово јавно предузеће користи монополски положај да би остваривало екстрапрофит на штету Београђана, него сада и крши одлуку којом се дефинише његова обавеза према грађанима“, навео је Јовановић.

Уколико одмах не пусте грејање, једини нормалан потез биле би оставке директора „Београдских електрана“ Радета Басте, градоначелника Зорана Радојичића и његовог свеприсутног заменика Горана Весића, због кршења важеће одлуке Града Београда, додао је Јовановић.