Народна странка

Јовановић: Неспособна градска власт већ у фебруару у финансијским проблемима

Јовановић: Неспособна градска власт већ у фебруару у финансијским проблемима

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ Никола Јовановић изјавио је данас да је „неспособна градска власт“ у Београду већ у фебруару примила 222 милиона и 820 хиљада динара из буџетске резерве Републике Србије, због, како се наводи у решењу Владе Србије, „извршавања обавеза које није било могуће предвидети у време доношења градског буџета, а које им угрожавају текућу ликвидност“.

„Јавно питамо које су то обавезе у фебруару које није било могуће предвидети пре мање од два месеца, када је градски буџет усвојен“, наводи се у саопштењу Савеза, које је потписао Јовановић.

Јовановић је упитао и како је могуће да је већ у фебруару угрожена текућа ликвидност града, када је усвојен, према тадашњим наводима двојца Зоран Радојичић - Горан Весић, „рекордни и избалансирани“ буџет.

„Показало се веома брзо да су критике одборничке групе ’Савез за Србију’ приликом усвајања буџета биле на месту, то јест да је буџет за 2019. годину промашен, као и да садржи неке потпуно невероватне и нелогичне ставке којима се новац Београђана разбацује“, навео је Јовановић.