Народна странка

Јовановић: протести мирни и ускоро још масовнији, власт посеже за манипулацијом

Јовановић: протести мирни и ускоро још масовнији, власт посеже за манипулацијом

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је власт у „потпуној паници“, јер нема одговор на масовне протесте грађана широм Србије, нити на бојкот институција који спроводи опозиција. 

"Зато режим посеже за очајничким потезима, попут спиновања у вези са макетом вешала на протесту у Београду, или емитовања увредљивог спота против опозиције и шетача", рекао је Јовановић телевизији Наша.

"Протести ће остати мирни и достојанствени све до испуњења захтева, јер ће режим бити побеђен бројем грађана који слободном вољом траже промене, а не било каквим насиљем",  навео је Јовановић.  

Јовановић је истакао да је владајућа коалиција једина која спроводи насиље у Србији, што јасно показују покушаји убистава председника Левице Србије Борка Стефановића и новинара Милана Јовановића, али и бројни случајеви из свакодневног живота, попут отпуштања девет жена предавача на Вишој медицинској школи у Ћуприји, само да би "режимске перјанице" Александар Мартиновић и Владимир Орлић добиле још једну плату.

"Режим је свестан да је расписивање избора под оваквим околностима бесмислено, а да симболични потези попут привођења председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића или оставке директора Коридора Зорана Бабића немају више никакву тежину", навео је Јовановић.

Зато очајнички настоје да подметну опозицији намеру радикализације, иако су они једини одговорни за поларизацију и свеопшту тензију у друштву, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да ће протести широм Србије бити још масовнији након представљања и потписивања „уговора са народом“ у фебруару, а да ће бити "дуплирани на пролеће".
 
"Тада ће се сви захтеви слити у један: расписивање фер и поштених избора на свим нивоима, који ће реално пресликати праву вољу народа и ново стање у Србији", рекао је Јовановић.