Народна странка

Јовановић: Наставак сарадње са Америчким јеврејским комитетом

Јовановић: Наставак сарадње са Америчким јеврејским комитетом

Представници Народне Странке одржали су данас састанак са челницима Америчког јеврејског комитета о политичкој ситуацији у Србији и региону, као и о последицама пандемије вируса корона.

Народну странку представљали су потпредседник и председник Градског одбора Београд Никола Јовановић, интернационални секретар Никола Лазић и председник градског одбора Народне странке Чикаго Ненад Ђорђевић.  

Учесници састанка одржаног видео конференцијском везом сложили су се да деле заједничке вредности и визију за будућност.

„Састанак представља наставак сарадње Народне странке и Америчког јеврејског комитета, успостављене у Чикагу у новембру 2019. године, где сам разговарао са извршним директором комитета Лоренсом Болотином. Током те посете успоставио сам добре односе и сарадњу и са руководством града Чикага, а посебно са замеником градоначелника Самиром Мајекаром“, рекао је Јовановић.

Ђорђевић је рекао да данашњи разговор показује да састанак обављен у Чикагу крајем прошле године добија глобалне димензије.

„Обе стране, Амерички јеврејски конгрес и Народна странка, препознају једна другу као релевантне саговорнике о најважнијим регионалним питањима за српски и јеврејски народ“, навео је Ђорђевић.