Народна странка

Алексић: Вучићу пречи албански произвођачи парадајза од српских

Алексић: Вучићу пречи албански произвођачи парадајза од српских

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је срамна и скандалозна изјава председника Србије Александра Вучића да ће „мали Шенген“ омогућити произвођачима парадајза из Албаније да зараде и лакше извезу своју робу, јер је као главну корист од тог споразума навео корист албанских пољопривредника, а не српских.

„Вучић више брине како ће Албанац да прода своју робу у Србији, него где ће српски сељаци да продају свој парадајз. Он не зна да су управо албански произвођачи поврћа, па и парадајза, на тржишту Србије у последњих неколико година главна конкуренција српским сељацима, и овом изјавом је увредио српске пољопривреднике“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је истакао да је Вучић том изјавом потврдио да је циљ режима даље урушавање спрске пољопривреде и села.

„Народна странка се залаже за потпуни заокрет у пољопривреди, максималну заштиту домаћих пољопривредника на тржишту Србије, као и за јачање пољопривреде, јер само јака пољопривреда значи јаку економију“, навео је Алексић, који је пољопривредник из Трстеника и један од аутора програма Народне странке за пољопривреду.