Народна странка

Алексић: Телеком, Влада Србије и ревизор да одговоре на питања, радници да дигну глас

Алексић: Телеком, Влада Србије и ревизор да одговоре на питања, радници да дигну глас

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас запослене у Телекому да дигну глас и затраже од руководства објашњење за аквизиције мањих кабловских оператера од којих су неки "преплаћени и по 19 пута".

"Почињена је највећа плачка у историји једног државног предузећа, из Телекома је извучено 500 милиона евра за 10 месеци. Желимо да сви грађани, а поготово запослени у Телекому чују колике су размере корупције", рекао је Алексић новинарима испред седишта Телекома у Новом Београду.

Алексић је подсетио да је због злоупотреба у Телекому пре више од месец дана поднео кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал, али да није било одговора.

"Позивам тужитељку Загорку Доловац да се пробуди из зимског сна и да схвати да је њена обавеза да штити интересе грађане Србије, да се позабави овим криминалом, јер ако се на позабави она данас, позабавиће се неко други, а тада и њоме… она ће бити саучесник јер је ћутала на све на шта смо указивали", рекао је Алексић.

Алексић је показао шему по којој се Телеком задужио и купио мање кабловске оператере.  

"Питам Мирослава Јоксимовића из синдиката, који је и члан Наџорног одбора Телекома, да ли је гласао да се ове фирме купе по 19 пута већој цени од реалне, у чије име је гласао и зашто се није побунио и упозорио раднике на пљачку ", рекао је Алексић.

Алексић је упитао државног ревизора Душка Пејовића зашто није обављена ревизија спорних аквизиција којом је купљен велики број малих кабловских оператера и зашто се не огласи о броју корисника кабловског оператора Коперникус.

"У извештају Ратела наведено је да је Коперникус у тренутку аквизиције од стране Телекома имао 50.000 корисника, а руководство Телекома је све време баратало са информацијом да Коперникус има 150.000 корисника, односно три пута више, да би му се вештачки подигла цена. Реч је о озбиљном организованом криминалу, који спроводи држава и умешани су и влада, ресорно министарство, ревизор, руководство Телекома и приватне фирме које су своја предузећа успела да увале Телекому", истакао је Алексић.

"Нема више ћутње, тражимо одговоре од Телекома, ревизора и владе", рекао је Алексић.