Народна странка

Алексић: Промена власти није далеко, ствари се убрзавају

Алексић: Промена власти није далеко, ствари се убрзавају

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да се ситуација у Србији убрзано мења, јер су протести широм Србије показали да се пробудила нада и да ће грађани променити погубну власт Српске напредне странке и Александра Вучића на фер и демократским изборима за које ће се изборити широки фронт опозиције, народа, организација и синдиката.

„Не верујем да је до пре неколико месеци ико био спреман да каже да у Србији постоји сто хиљада људи који ће протестовати против режима. Процеси се убрзавају и грађани схватају да су свих ових седам година били под дејством невероватно агресивне пропаганде. Људи се схватају колико је важан њихов глас којим одлучују ко ће владати Србијом“, рекао је Алексић телевизији Сунце из Аранђеловца.

Алексић је рекао да „Споразум са народом“ садржи поруке које су током протеста јасно дефинисане и које и сами грађани свакодневно говоре – бојкот избора јер постојећи услови нису фер и демократски, бојкот институција јер немају легитимитет, као и формирање владе стручњака по промени власти, која ће бити орочена на годину дана.

„Грађанским протестима су се придружили и професори са универзитета у Београду, Новом Саду и Нишу. Академска заједница се буди и са пуним правом каже да је Србија земља свих нас и да постоје људи који боље знају да воде државу“, навео је Алексић.

Потпредседник Народне странке је рекао да је „власт организатор протеста“ широм Србије, јер грађани више не желе да живе у потпуно корумпираној и криминализованој држави у којој влада медијски мрак и не желе више да слушају „лажи о златном добу и највећем расту у Европи“.

„Људи који протестују имају снагу, а њихова снага је борба за слободу и очување сопствене земље, и нема тог плаћеника режима, бота кога плаћају новцем свих грађана, који ће успети да се супротстави истини и ономе што је у срцу грађана који протестују“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће на јединственој општенародној изборној листи, која ће победити на изборима када се сви заједно изборе за фер и демократске услове, бити и професори, глумци и друге истакнуте личности, као и радници, занатлије и представници синдиката и струковних удружења.