Народна странка

Алексић: Протест лидера и посланика опозиције у 18 сати због бруталног иживљавања власти

Алексић: Протест лидера и посланика опозиције у 18 сати због бруталног иживљавања власти

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић најавио је да ће данас у 18 сати испред Скупштине Србије бити одржан протест лидера и посланика опозиционих странака које су најавиле бојкот избора, јер више се не може ћутати и трпети „брутално иживљавање власти над грађанима“.

„Морамо да искажемо бунт и да стојимо на страни обесправљених грађана. Стајаћемо на платоу испред скупштине до 20 сати, када ћемо се придружити грађанима који свако вече протестују са прозора и тераса. Нисмо ни тренутка имали дилему о одржавању протеста, а поготово не када смо синоћ видели како се хулигани током полицијског часа слободно крећу са озвучењем на камиону и бакљама, док су остали грађани затворени“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је упитао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да ли је полиција процесуирала људе који су кршили полијски час, ко су ти људи и ко им је издао дозволе за кретање.  

„Очигледно је да важе двоструки стандарди, једни за хулигане који се током полицијског часа слободно крећу и окупљају испред просторија СНС-а, а други за остале грађане“, рекао је Алексић, и додао да опозиција не позива грађане на данашњи протест.

Упитан о кориговању одлуке о полицијском часу у трајању од 83 сата, Алексић је одговорио да је то само доказ да се „струка ништа не пита, а политика одлучује о свему и то у циљу предизборне кампање СНС-а“.

На питање да ли је опозиција могла боље да искористи грешке власти током ванредног стања, Алексић је одговорио да је могла, али то није учинила не зато што није знала како, него зато што није хтела да скупља јефине политичке поене.