Народна странка

Алексић: Стефановић натеран да брани неодбрањиво у случају „Јовањица“

Алексић: Стефановић натеран да брани неодбрањиво у случају „Јовањица“

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је очигледно да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић „натеран да брани неодбрањиво“ у случају заплене марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“ код Београда, коју су, како је истакао, часни полицајци обавили „мимо воље врха режима“.

„Стефановић је релативизовао целу причу и без икаквих доказа је навео да ухапшени власник ’Јовањице’ Предарг Колувија није по хапшењу позвао Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића. Доказе о томе ко је кога звао може да потврди тужилаштво, а не Стефановић и други функционери СНС-а. Режим покушава да заташка случај избегавајући детаље о заплени марихуане“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је истакао да Стефановић није рекао ни реч о производњи уља канабиса на „Јовањици“ са декларацијом „произведено у Холандији“, које је кријумчарено у Македонију и Словенију, где су бочице уља продаване по цени од 349 евра.

Потпредседник Народне странке је поново упитао како је могуће да се годинама надомак главног града Србије одвијала производња марихуане на 12 хектара, што је највећи засад у Европи, а да надлежни органи и инспекције нису реаговали.

„Остајем при свим тврдњама и доказима о ’Јовањици’ о којима сам обавестио јавност и нећу одустати док се цео случај до краја не разјасни и док организатори тог великог државног посла не буду одговарали“, истакао је Алексић.