Народна странка

Алексић: Вучић је омогућио Јовањицу и јачање Беливуковог клана, а сада глуми жртву

Алексић: Вучић је омогућио Јовањицу и јачање Беливуковог клана, а сада глуми жртву

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас Тужилаштво за организовани криминал да испита како је власник тог пољопривредног добра Предраг Колувија увозио из Немачке опрему коришћену за производњу марихуане и да ли је та опрема потом извезена из Србије у Македонију или је реч о „фиктивном реекспорту“.

„Ако је гајена индустријска конопља, а не марихуана, као што тврди Колувијин адвокат и функционер СНС-а Владимир Ђукановић, зашто је онда Колувија трошио новац на увоз хигрометара, термометара, пирометара, барометара, психрометара, снезора за количину угљен-диоксида… Ако та опрема није потребна за узгој индустријске конопље, а користи се за узгајање марихуане“, упитао је Алексић на конференцији за новинаре.

Алексић је навео да је увоз обављен преко фирми „Balkan grow“ “ и „THC quality group“, које су повезане са Колувијом и „Јовањицом“, а да је шпедитерске послове обавила фирма „Мега шпедиција“ из Сремске Митровице на челу са Владимиром Миловановићем, који је, како је рекао Алексић, „одличан пријатељ“ министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

„Зашто Недимовић није испитан у случају ’Јовањица’? Он би имао и те како шта да каже о томе, његово министарство је давало дозволе и задужено је за контролу. Цариник Бранислав Цветичанин, који ради у царинској Управи за истраге, такође је из Сремске Митровице, као и Недимовић и Миловановић. Цветичанин је такође одличан Недимовићев пријатељ, заједно играју фудбал и организују свињокоље“, рекао је Алексић.

Алексић је на конференцији за новинаре показао јединствене царинске исправе (ЈЦИ) о опреми коју су увезле фирме повезане са „Јовањицом“.

„Недимовић одлично зна да се у Србији на отвореном гаји индустријска конопља на површини од 500 хектара и да ова опрема није потребна за ту врсту производње“, рекао је Алексић.

„Нека Колувијин адвокат Ђукановић каже зашто је трошен новац на ту опрему и шта ће Колувији припадници БИА и САЈ да му обезбеђују имање ако је гајио индустријску конопљу“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао председника Србије Александра Вучића да „више не глуми жртву“ у обрачуну са организованим криминалом, јер је у последњих девет година „лично одлучивао о свему, а сада му „измичу контроли односи које је градио са навијачким групама и криминалцима“.

„Он се пита ко ће бити министар, премијер, председник Фудбалског савеза Србије, ко ће бити у Националном савету за безбедност, ко ће се бавити навијачким групама, ко ће гадити хотеле и зграде, он се пита где ће се градити трафо станица и које ћемо вакцине примити“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је држава могла да спречи и највећу производњу марихуане на „Јовањици“ и формирање клана Вељка Беливука да хтела да то спречи.

„Нико не може бити крив осим власти и не може Вучић да од себе прави жртву и да прича да су криви опозиција, свет, Европа, ванземаљци… А само он није крив. Криминал и корупција су букнули када је СНС преузео управљање државом“, рекао је Алексић.

„Ако му раде о глави његови најбилижи сарадници Небојша Стефановић, Дијана Хркаловић, Веља Невоља… Да ли у будућности можемо да очекујемо нешто слично и од Синише Малог, Александра Вулина, Братислава Гашића, Ане Брнабић, Николе Петровића и других њему блиских људи који су добили функције захваљујући Вучићу“, упитао је Алексић.

 

Фото: Милица Вучковић (Директно.рс)