Народна странка

Алексић: Вучић са адвокатима брани Колувију, који наступа као портпарол власти

Алексић: Вучић са адвокатима брани Колувију, који наступа као портпарол власти

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић својим „традиционалним предновогодишњим изјавама“ о случају „Јовањица“ помаже одбрани како би се на суђењу пред Специјалним судом сакрила истина, док првооптужени за највећу производњу марихуане у Европи Предраг Колувија у судници „говори као портпарол власти“.

„Занимљиво је да је Вучић у свом новогодишњем обраћању јавности говорио о ’Јовањици’ у дану у којем је о томе пред Специјалним судом саслушан и Колувија. Очигледно је да председник Србије, који пред сваку Нову годину најави неку нову ексклузиву о ’Јовањици’, заправо помаже Колувијиним адвокатима да се сакрије истина о индустријској производњи марихуане уз подршку делова режима“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио да Колувију брани адвокат Владимир Ђукановић, који је постао „најпознатији напредњачки адвокат“.

„Ђукановић истовремено заступа и председниковог брата Андреја Вучића и његова улога је да као лични пријатељ председника државе врши политички притисак на судије“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да је у случају „Јовањица“ стратегија да буду нападнути полицајци који су ухапсили осумњичене и тужилац који је подигао оптужницу.

„Циљ је да се представи како је Колувија наводно ухапшен због политичких разлога, како би се сакрила пуна истина до које ће се доћи даљим истрагама и судским поступцима“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио на данашњу Колувијину изјаву пред Специјалним судом да „постоји план да се овим поступком угрози безбедност Србије и да се дезавуишу српске службе безбедности“, као и да је Колувија рекао да је „на мети само зато што су код њега долазили политичари и амбасадори“.

„Колувија говори као да је државни функционер. Он је у свом исказу, који је очигледно дао по строгим упутствима, говорио на исти начин као председник Републике и други високи државни функционери. Нечувено је да портпарол власти буде првооптужени за највећу производњу марихуане у Европи“, закључио је Алексић.